Autor: Agnes Ojala • 22. oktoober 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

E-Piim: mul on hea meel, et eestlased julgesid nii suure otsuse teha

Piimandusühistu E-Piim peadirektor Jaanus Murakas leiab, et Põlva Piima juhtide otsus ettevõte Hollandi investoritelt välja osta oli julge samm.

„Ma ei oska küll spekuleerida, kui suur võis tehingu hind olla, aga kindlasti oli seal tegu suurte summadega. Mul on hea meel, et eestlased julgesid nii suure otsuse teha,“ ütles Murakas.

Seda, kas tegu on hetkel õige otsusega või mitte, ei osanud Murakas hinnata, öeldes, äris pole midagi kindlat. „Kõik võtavad riske eesmärgiga saada tulu. Põlva Piima juhtidel on vajalik kompetents olemas. Usun, et nad teavad, mida teevad,“ märkis ta.

Muraka sõnul on igati tervitatav, kui eestlased ettevõtted välisinvestoritelt välja ostavad. Kui selline trend aga liiga üldiseks muutub, tasub tema hinnangul olla ettevaatlik. „Siis tuleb otsida põhjust, miks välisinvestorid lahkuvad. Kui siinne turg ei ole investoritele enam huvitav, on tegemist laiema probleemiga,“ muretses E-Piima juht.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077