18. oktoober 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sõõrumaa: mõned peavad mind ikka potentsiaalseks vägistajaks

Täna nurgakivi saanud Väo Elektrijaama suurinvestor Urmas Sõõrumaa ütles aripaev.ee-le, et mõned inimesed peavad teda endiselt potentsiaalseks vägistajaks.

"Mõned minu naise sõbrannad peavad mind ikka potentsiaalseks vägistajaks," ütles Sõõrumaa, kui kuulis, et ajakirjanikul tuleb temalt teravaid küsimusi küsida.

Varem on ajakirjandus kahtlustanud, et Sõõrumaa mõjutas Eesti Energia nõukogu juhi kohal olles elektrituru seaduse väljatöötamist.

Sõõrumaa tõdes samas, et Väo elektrijaam sai täna nurgakivi just tänu soodsale seadusele ning faktile, et Hansapank nõustus seejärel jaama ehitajale rohkem kui miljardi krooni suuruse laenu andma.

"Tahaks tänada ka Priit Maranit, kes sellise utoopilise ideega umbes seitse aastat tagasi välja tuli," rääkis Sõõrumaa oma äia kohta, kellele kuulub 10 protsenti osaühingust Norman Invest.

Norman Investile kuulub omakorda 75 protsenti Väo elektrijaama omanikust OÜst Digismart. ASi Tallinna Küte osalus Digismardis ulatub 25 protsendini.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077