Autor: Agnes Ojala • 3. oktoober 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Põlevkivi lubas kaevuritele palgatõusu

Eesti Põlevkivi juhtkonna esindajad kinnitasid kohtumisel Estonia kaevanduse direktori ja ametiühingu peausaldusisikuga, et firma on huvitatud õiglasest palgasüsteemist.

Kui palju tõuseb Estonia kaevanduse töötajate palk järgmisel aastal, tehakse teatavaks 1. novembriks, kirjutas ETV24.

Estonia kaevanduse keskmine palk on veidi kõrgem kui Eesti keskmine. Koristusee töölised teenivad praegu umbes 20 000 krooni kuus, kuid see on erakordselt intensiivne ja raske töö.

Kaevanduse ametiühinguliidri Aleksandr Jessipko sõnul tuleb palka tõsta ka seetõttu, et olukord tööjõuturul on muutunud.

Töökohti hinnati Eesti Põlevkivis viimati aastal 2000. Personalijuht Anneli Teelahk ütles, et praegu tuleks neid hinnata vähemalt kord aastas, et säilitada õiglane palgasüsteem.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077