Ministeerium: viiendik ettevõtetest ootab tootmismahu vähenemist

Majandus-ja kommunikatsiooniministeeriumi
koostatud küsitluse põhjal ootab ligi viiendik ettevõtetest järgmistel kuudel
tootmismahu vähenemist.

Ettevõtete ootused arengute kohta järgnevatel kuudel olid augustis veidi madalamad kui aasta esimeses pooles, samas püsisid hinnangud kokkuvõttes siiski positiivse poole peal, teatas ministeerium. Eesti konjunktuuriinstituudi küsitluse põhjal oli ettevõtetel tellimusi rohkem kui tavaliselt, kuid eksporttellimusi oli tavapärasel hulgal.

Toodangu mahu osas prognoosis kolmandik ettevõtetest kasvu jätkumist, tootmismahu vähenemist järgmistel kuudel ootas ligi viiendik küsitletud ettevõtetest. Kindlustunde indikaator oli kõrgem metalli-, masinate ja seadmete ning elektroonikatööstuses. Tagasihoidlikumad olid ootuste poolest puidu- ning kummi- ja plastitööstuse ettevõtted.

Enam mõjutavad töötleva tööstuse tootmismahu arenguid kaks suuremat tööstusharu – toiduaine- ning puidutööstus. Mahud kalatööstuses on vähenenud 41%.

Raadio- ja sideseadmete tootmise areng oli endiselt ebastabiilne, augustis oli tootmine aastatagusel tasemel. Kiire kasv jätkus samal ajal väiksema osatähtsusega meditsiini-, optika- ja täppisinstrumentide tootmises ning arvutite tootmises.


Osale arutelus

  • ÄP praktikant

Toetajad

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

Otto Bock Estonia otsib NÕUDLUSE PLANEERIMISE JA KLIENDIHALDUSE JUHTI

Tammiste Personalibüroo OÜ

10. september 2017

NPM Silmet otsib TOOTMISJUHTI

NPM Silmet AS

02. september 2017

Coma Investing otsib EKSPORDIMÜÜGIJUHTI

M-Partner HR OÜ

31. august 2017

Käsi­raamatud