Ministeerium: viiendik ettevõtetest ootab tootmismahu vähenemist

Majandus-ja kommunikatsiooniministeeriumi
koostatud küsitluse põhjal ootab ligi viiendik ettevõtetest järgmistel kuudel
tootmismahu vähenemist.

Ettevõtete ootused arengute kohta järgnevatel kuudel olid augustis veidi madalamad kui aasta esimeses pooles, samas püsisid hinnangud kokkuvõttes siiski positiivse poole peal, teatas ministeerium. Eesti konjunktuuriinstituudi küsitluse põhjal oli ettevõtetel tellimusi rohkem kui tavaliselt, kuid eksporttellimusi oli tavapärasel hulgal.

Toodangu mahu osas prognoosis kolmandik ettevõtetest kasvu jätkumist, tootmismahu vähenemist järgmistel kuudel ootas ligi viiendik küsitletud ettevõtetest. Kindlustunde indikaator oli kõrgem metalli-, masinate ja seadmete ning elektroonikatööstuses. Tagasihoidlikumad olid ootuste poolest puidu- ning kummi- ja plastitööstuse ettevõtted.

Enam mõjutavad töötleva tööstuse tootmismahu arenguid kaks suuremat tööstusharu – toiduaine- ning puidutööstus. Mahud kalatööstuses on vähenenud 41%.

Raadio- ja sideseadmete tootmise areng oli endiselt ebastabiilne, augustis oli tootmine aastatagusel tasemel. Kiire kasv jätkus samal ajal väiksema osatähtsusega meditsiini-, optika- ja täppisinstrumentide tootmises ning arvutite tootmises.


Osale arutelus

  • ÄP praktikant

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Arvamused ja blogid

Valdkonna töökuulutused

HKScan otsib RAKVERE TEHASE JUHTI

Fontes PMP OÜ

01. juuli 2018

UPONOR otsib PROJEKTI MÜÜGIJUHTI

M-Partner HR OÜ

02. juuli 2018

Teabevara