E-ainetest on pungil ka kõige tavalisem toit

Meie igapäevases toidus, isegi saias ja
jogurtis, leidub rohkelt lisaaineid.

Sai ja jogurt sisaldavad vähemalt nelja E-d, vorstid, maiustused ja värvilised mahlajoogid mitu korda rohkem, kirjutas Päevaleht Online.

Toomas Paalma, Tallinna tehnikaülikooli toiduinstituudi õppetooli juhataja ja professor, nimetab lisaaineid tänapäeva mugavustoidu loomulikuks koostisosaks: "Stabilisaatorid pannakse vorsti selleks, et vett müüa - see seob vett, muidu vorst tilguks."

Rakvere lihakombinaadi toote-arendaja Kristel Tõnissoni sõnul lisatakse kõiki E-aineid väikestes vajalikes kogustes, eesmärgiga siduda vett, saada vorstile roosat värvust, ilusat lõikepinda, pikemat säilivusaega ja head maitset.

"Tervele inimesele ükski nendest E-dest probleeme ei tekita," märgib Paalma. "Ent see, mis miljonile on ohutu, ei pruugi olla seda miljoni esimesele."

Osale arutelus

  • Agnes Ojala

Toetajad

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

Ferrometal otsib B2B KLIENDIHALDURIT

M-Partner HR OÜ

24. august 2017

NPM Silmet otsib TEHNIKAVALDKONNA HOOLDUSJUHTI

NPM Silmet AS

02. september 2017

NPM Silmet otsib TOOTMISJUHTI

NPM Silmet AS

02. september 2017

Käsi­raamatud