Gerhard Schröder: Nord Streami gaasijuhe valmib määratud tähtajaks

Sotši majanduskohtumisel arutatakse Euroopa
ja Venemaa energiaturvalisust, endine Saksamaa kantsler Gerhard Schröder juhib
komiteed, mis arutab Nord Streami saatust.

Pärast Nord Streami aktsionäridega kohtumist oli Schröder positiivne: "Projekt valmib õigeaegselt. Euroopa Komisjon, Nõukogu ja Parlament toetavad seda projekti. Samuti peaks kõik ELi liikmed seda toetama. Projekti eesmärk on tugevdada Euroopa energiajulgeolekut ja suurendada eurooplaste heaolu," lisas ta.

Tema hinnangul maksab gaasitoru ehitamine 7 miljardit dollarit ehk 78 mld krooni, vahendas trendaz.com. Vene vaatenurgast on tegemist uue gaasitranspordi võimalusega, mis viiks mööda Valgevenest ja Ukrainast. Eelmisel nädalal sattus projekti saatus ohtu, kui Eesti valitsus ei lubanud korraldada merepõhja uuringuid. Ka teised Balti riigid ning Poola on gaasitoru vastu. Rootsi on lubanud küll kasutada Gotlandi saare Slite külas hiiglasliku logistikakeskusena, kuid valitsus ei ole andnud lõpliku "jah'i".

Osale arutelus

  • Mariliis Pinn

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

Teabevara