Autorid: Annika Matson, Annika Matson Kald • 20. september 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tõnu Ehrpais: hetkel istutakse tegevusetult rikkuse otsas

Viiratsi Saeveski juhataja Tõnu Ehrpais ütles Äripäeva majanduskonverentsil Äriplaan 2008, et puit pole nagu vein, mis vananedes paremaks läheb.

Eesti on Euroopas 1. kohal metsade kaitsmisel. Tegelikult on tulundusmetsade efektiivsus hetkel alla 50%. "Riik on teinud metsaomanikele väga raskeks oma metsa majandamise igasuguste tõketega," möönis ta. Ehrpais lisas, et töölised, kes metsa korralikult majandada oskasid, on seetõttu läinud seda tööd tegema Rootsi, Saksamaale ja Venemaale.

Ta toonitas, et metsa- ja puidusektor ei ole vale sektor, kus töötada. 25 000 inimest on selles sektoris tööl täna ja ka 2008. aastal.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077