Autor: Agnes Ojala • 20. september 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Energia jättis elanikud ja lasteaia kaheks ööpäevaks elektrita

Täna hommikul kell 10.45 said elektri tagasi Tallinna kesklinnas Suur-Ameerika tänava piirkonnas teisipäeva hommikupoolest saati vooluta olnud majapidamised ja lasteaed.

Elektrikatkestuse põhjustas kaabli vigastamine kaevetöödel Suur-Ameerika 35 hoone hoovialal, teatas Jaotusvõrk.

Töid teostanud ettevõttel puudus kaevetöödeks kooskõlastus, mistõttu edastab Jaotusvõrk ebaseadusliku kaevetegevuse juhtumi menetlusse ka Tehnilise Järelvalve Inspektsioonile. Kaevetöid teinud ettevõte võib reeglite eiramise eest saada trahvi kuni 50 000 krooni.

"Elektrikatkestuse pikkuse tingis harva esinev juhtum, kus peale keskpinge kaabli kaudu toite taastamist ilmnesid parandustööde käigus madalpinge kaablil rikked viies erinevas kohas. Rikete parandamised eeldasid kaevetöid kõikides nimetatud kohtades kuni kolme meetri sügavuselt. Rikkekohtades paigati kaablit üheksa erineva liitemuhvi abil. Parandustöid teostati lisaks päevasele ajale ka mõlemad ööd," ütles Jaotusvõrgu pressiesindaja Kristjan Hamburg.

Elektrivarustuse taastamist raskendas Hamburgi sõnul ka asjaolu, et tegemist on vanal pingesüsteemil toimiva elektrivarustusega. Kaasaegse ja töökindla elektrivarustuse tagamiseks on vajalik hoonetesiseste elektrivõrkude renoveerimine ning seejärel maakaablite ja alajaamade vahetus. Jaotusvõrk on valmis kohe pärast hoone omanikega kokkuleppimist investeeringuid ka teostama.

"Jaotusvõrk mõistab katkestusest tingitud klientide õigustatud pahameelt. Vabandame kõigi klientide eest ning soovime kompenseerida tekkinud otsese varalise ning moraalse kahju," ütles Hamburg.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077