Autor: Agnes Ojala • 18. september 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ilmarine jõudis 1,7miljonisest kahjumist 1,6 miljoniga kasumisse

AS Ilmarine on peale omanikevahetust ja uue turundusstrateegia rakendamist 2007. aasta esimesel poolaastal jõudnud 1,6 miljoni kroonisesse kasumisse.

Ilmarise käive esimesel poolaastal oli 25,6 miljonit krooni, mis on võrreldes eelmise aasta sama perioodiga ligi 50% võrra suurem, teatas ettevõte.

2006. aastal oli Ilmarise käive 35,5 miljonit krooni, millest 17% moodustas eksport. Majandusaasta tulemuseks oli 1,7 miljoni kroonine kahjum.

2007. aasta esimeses pooles on Ilmarise tootevalikus terasest ehituskonstruktsioonide kõrval oluliselt suurenenud alumiiniumkonstruktsioonide osakaal moodustades 5% tootmismahtudest. Uue suunana on tootmisse võetud terasest ja alumiiniumist laevakonstruktsioonid. 2007. aasta esimesel poolaastal alustati ka projekteerimisteenusega, millega loodetakse suurendada ettevõtte eristumist konkurentidest.

Ilmarise juhatuse esimehe Karel Saare sõnul on 2007. aastal sarnaselt 2006. aastaga jätkunud kiire tootmismahtude kasv. "Oleme jõuliselt sisenenud ehitusturule pakkudes ehituslike metallkonstruktsioonide terviklahendusi. Eesti turu kõrval oleme üha enam pööranud tähelepanu ka välisturgudele ja sealgi prognoosime ekspordi ligi kahekordset kasvu," lisas Saar.

Peamisteks koostööpartneriteks väljaspool Eestit on Skandinaavia ettevõtted Metso, Raute, Holmingworks, ja Scania, viimasele tarnitakse toodangut nii Euroopa Liidus kui Venemaal tegutsevatele tehastele.

2007. aasta esimesel poolel alustati oluliste ehitusprojektidega Tallinna Sadamas, kus valmivad A-terminalis reisijate galerii ja C-terminalis laevatrepp.

AS Ilmarine on üks vanimaid pidevalt tegutsevaid metallkonstruktsioonide- ja masinaehitusettevõtteid Eestis. 1859. aastal F. Wiegandi asutatud vasksepatöökojast väljakasvanud ettevõte kannab 1961. aastast Ilmarine kaubamärki.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077