10. september 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Putin ähvardas Lääne investeeringutele piirangud kehtestada

Lenta.ru vahendas, et Venemaa president Vladimir Putin lubas täna Lääne investeeringuid piirata, kuna riigi majandus peab olema isamaaline.

Riiklik uudisteagentuur RIA Novosti teatas, et president Putini sõnul on Ameerika Ühendriigid juba säärase seaduse vastu võtnud ja teatud Euroopa maades töötatakse analoogseid seadusi välja.

Putin ütles ka seda, et ajal, mil venelased ise ei saanud veel piiri taha investeerida, sundisid Euroopa Liit ja Ameerika Ühendriigid Venemaad oma turgu välismaalastele avama. Kui Venemaa sai juba teiste maade majandusse investeerida, hakkasid nad oma turgu venelaste eest kaitsma.

Rida Vene ettevõtteid, näiteks Gazprom, tahab saada ligipääsu Euroopa lõpptarbijatele. Takistuseks on kohalike võimude vastuseis, kes kardavad Vene energiaressurssidest sõltuvusse sattuda.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077