ABB juht plaanib ülevõtmisi

Ðveitsi-Rootsi tööstuskonglomeraadi
tegevjuht Fred Kindle on valmis tegema ülevõtmisi, kuid investorid soovivad
selle asemel aktsiate tagasiostu, kirjutab uudisteagentuur Bloomberg.

„See võib olla suur viga,” kommenteeris uudisteagentuurile Zürichis asuva VP panga fondijuht Thomas Lusetti. „Mulle meeldiks aktsiate tagasiost tunduvalt enam,” lisas Lusetti. „Ettevõttel on palju aktsionäre, kes ei pöördunud ettevõttest ära, kui neil olid rasked ajad. Nüüd nad sooviksid kindlasti mingit präänikut, milleks võiksid olla suuremad dividendid,” lisas ta.

2005. aastast tegevjuhi ametit pidav Kindle käe all muutus pärast neli aastat kahjumit möödunud aastal taas kasumlikuks. Analüütikute hinnangul võib ettevõttel olla 8,1 miljardit dollarit vaba raha. Möödunud aastal maksis ettevõte esimest korda pärast viie aastast vaheaega dividende 24 senti aktsia kohta, mis on kuuendik võrreldes Siemensiga.

Täna käibe- ja kasumi kasvu prognoose tõstnud ABB tegevjuht lausus, et on viimase poolteise aasta jooksul vaadanud enam kui sadat suuremat ülevõtukandidaati, kirjutas Forbes.com.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

Teabevara