28. august 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vigaste valemitega vihikud tekitavad segadust

Kergelo OÜ toodetud matemaatika, füüsika ja keemia valemite ning inglise keele grammatikaga vihikutes leidub ohtralt vigu, millele on tähelepanu pööranud nii Postimees.ee poole pöördunud lapsevanemad kui ka õpetajad, kirjutab Tarbija24.ee.

Loo Keskkooli matemaatikaõpetaja ja metoodik Allar Veelmaa leidis enda sõnul matemaatikavihikust 55 ja füüsikavihikust 21 viga.

"Lapsel on tõesti hea, kui vihikus on valemid, kuid need valemid peavad siis ka õiged olema. Minu meelest on lapsel väga hea valemivihik juhul, kui ta vajaminevad valemid on ise üles kirjutanud ja meelde jätnud," märkis Veelmaa, kes ei suutnud mõista, kuidas sellised vihikud üldse müügile on jõudnud.

Vihikute tootja, OÜ Kergelo müügijuhi Riho Sepa sõnul tekitas segaduse koostööpartner, kes tegeles antud vihikute trükiga.

"Nimelt toimus valemite komplekteerimine Eestis ja trükk välismaal. Kui antud tooted olid trükiks ette valmistatud, siis saadeti meile kontrollimiseks materjalid ja vead valemites said parandatud ning parandatud versioonid ka tootjale läkitatud. Tootja korrastas disaini ning kaustikud abivalemitega lasti trükki. Nüüdseks on ilmnenud kurb tõsiasi, et trükki sattus siiski algne versioon, millel esinesid valemid vigaselt," selgitas Sepp.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077