Autorid: Annika Matson, Annika Matson Kald • 28. august 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

RMK juhatuse esimees Ülo Viilup tagandati ametist

Just lõppes RMK (Riigimetsa Majandamise Keskuse) nõukogu koosolek, kus kutsuti ametist tagasi RMK juhatuse esimees Ülo Viilup.

RMK nõukogu liige ja Eesti Metsatööstuse Liidu tegevdirektor Andres Talijärv kommenteeris aripaev.ee-le, et nõukogu ei olnud rahul Viilupi juhtimisstiiliga. "Tema juhtimisstiiliga ei ole RMK areng jätkusuutlik," kõlas põhjendus.

Talijärve sõnul makstakse Viilupile ka hüvitist, kuid kui suur see on, ta öelda ei osanud.

Teised juhatuse liikmed Olav Etverk ja Raivo Võlli jätkavad Talijärve sõnul ametis. Uue juhatuse esimehe leidmiseks kuulutatakse välja avalik konkurss, mis kestab 21. septembrini.

RMK nõukogu esimehe Ülle Rajasalu sõnul oli tegemist raske, kuid vajaliku otsusega, teatas RMK. „Hindame Ülo Viilupit kui kauaaegset riigimetsanduses tegutsenud ja riigimetsandusse panustanud inimest. Samas tuleb tõdeda, et viimaste aastate jooksul on RMK kui suure ja laiahaardelise süsteemi juhtimises olnud mitmeid vajakajäämisi,“ selgitas Rajasalu.

Ühe näitena tõi Rajasalu välja asjaolu, et mitmed auditid on juhtinud tähelepanu puudujääkidele asutuse juhtimises, sealhulgas eriti riigimetsa majandamist käsitlevate andmete usaldusväärsuse osas.

Rajasalu viitas, et RMK nõukogul puudus kindlustunne, et asutuse juhtimine on kindlates kätes ja juhatuse esimees suudaks organisatsiooni edasi arendada.

RMK juhatuse esimehe koha täitmiseks korraldatakse vastavalt RMK põhimäärusele konkurss. Seni täidab juhatuse esimehe ülesandeid vastavalt juhatuse liikmete tööjaotusele juhatuse liige Raivo Võlli.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077