Autor: Mariliis Pinn • 27. august 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soome ribikardinatehas tahab Muhusse kolida

Tallinnas tegutsev aknakatetetehas Päikesedekoori OÜ kombib võimalust tehase kolimiseks Muhu saarele, mis annaks tööd rohkem kui poolesajale muhulasele.

„Plaanime tootmise Muhusse üle tuua järk-järgult, et töötsükkel ei seisma ei jääks,“ ütles Oma Saarele Päikesedekoori OÜ esindaja Peeter Luggenberg. Sõltuvalt sellest, kui kiiresti õnnestub soetada tootmishoone püstitamiseks vajalik krunt, võib tehas Muhumaal tööle hakata juba järgmisel aastal.

Luggenbergi sõnul kolitakse tehas Tallinnast Mustamäe teelt üle väina seoses asjaoluga, et firma juhatuse esimees Raimo Nenonen on sidunud end Muhu saarega. „Peremees ehitas Muhusse suvila ja talle hakkas seal meeldima, ei ole välistatud, et ta kolib Muhusse päriselt elama.“

Muhu vallavanema Tiit Peedu sõnul on vald pakkunud ribikardinatehasele välja maatükki nn Piiri tööstuskülas, kuhu saab uusehitisi rajada. „Tegime kinnistupakkumise, tehasel on tootmispinda vaja vähemalt 2000 m²,“ märkis vallavanem. Kuna lähemas tulevikus on tehasel plaanis tootmist koguni laiendada, vajatakse maad kokku kuni 4000 m².

Luggenbergi sõnul pakub tehas tööd 50–60 töötajale, põhiliselt naistele. Töö seisneb detailide kokkupanemises ning ameti selgeksõppimine võtab aega kuni kolm nädalat.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077