14. august 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Metsaäri asemel kommid

Kes meist poleks lapsepõlves unistanud töötada kommivabrikus. Põlvamaa mesinik Imre Sokk tegi unistuse teoks ja ehitas pärapõrgusse tootmishoone, kus valmistab imemaitsvat maiust, mille koostiseks mesi, õietolm ja taruvaik.

Kui poleks Kõlleste vallas Veski külas kohal käinud, ei usuks, et pärast viiekilomeetrist tolmutamist mööda käänulist metsateed on võimalik siseneda kõikidele nõuetele vastavasse kommivabrikusse, kuhu OÜ Kõlleste Kommimeistrid on investeerinud 0,4 miljonit krooni, kirjutas Äripäev.

Endine metsaärimees Imre Sokk hakkas meesaaduste vääristamisele mõtlema ja kommidega katsetama poolteist aastat tagasi. Tänaseks on ta välja mõelnud 35 kommisorti ja kuus šokolaadimarki. Oma ainulaadse tehnoloogia, taruvaigu ja õietolmu kasutamise šokolaadi sees on Sokk kaitsnud kasuliku mudeliga. Soku maiused on toniseeriva toimega ja kuna enamik tooteid ei sisalda grammigi suhkrut, sobivad need hästi diabeetikutele.

Kuna kommitegu on puhas käsitsitöö, küsib Sokk oma toodangu eest õige krõbedat hinda - kommikilo eest 300 krooni ja osa šokolaadi kilo eest lausa 500 krooni. Samas pole Sokul seni olnud mingit probleemi oma komme müüa. Pigem vastupidi, kommimeister ei jõua tellimusi täita.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077