13. august 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kõik gaasifirmad ei taha tühje balloone tagasi

Kuigi gaasiballoon on eriotstarbeline anum, milles saab hoida vaid selleks ette nähtud vedelikku, ei ole kõik firmad huvitatud tühjade balloonide tagasiostmisest.

Reola Gaasi juhataja Sandor Tabo sõnul ei saa gaasiballooni võrrelda õllepudeliga, kuna õllepudel maksab kümnendiku toote hinnast, kirjutas Postimees. Gaasiballooni puhul on tegu tootega, mis maksab ise mitu korda rohkem kui vedelik, mida ta sisaldab. Seega ostab inimene gaasi ostes endale ka selle ballooni, mida gaasitootja saab hiljem täita.

Tühje gaasiballoone ostetakse küll tagasi, aga seda ainult paaris kohas. Kuna gaasiballoone kasutatakse tunduvalt vähem kui joogitaarat, siis ei ole nende tagastamiseks siiani suudetud ühtset süsteemi luua.

"Kui tarbija toob balloonimüüjale tühja propaaniballooni tagasi, saab ta selle vahetada täis ballooni vastu, makstes vaid gaasi eest. See süsteem on seni nii toiminud ja toimib ka edaspidi," ütles Eesti AGA AS esindaja Elen Mitt.

Kui tarbijal pole uut täis ballooni enam vaja ning ta soovib tühjast balloonist vabaneda, siis AS Eesti AGA on valmis tarbijatelt tühje propaaniballoone tagas võtma. Tänase seisuga teeb AGA seda tasuta st ei maksa tasu balloonide tagastamise eest, kinnitas Mitt. Tagasivõtmine kehtib vaid Reola Gaasi propaaniballoonide puhul, mida AGA müüb edasi.

AGA pakub firmale endale kuuluvaid propaaniballoone rendiks - kasutaja ei pea ballooni endale päriseks ostma. 11 kg propaaniballooni kuuajaline rent on 30 kr, lisandub gaasi hind 290 kr.

"Kuid kuna gaasigrillimine on muutunud üha populaarsemaks, on tarbijatel tekkinud vajadus endale ostetud balloonide taarat tagasi müüa. Seetõttu plaanime septembris hakata Eesti AGA teeninduspunktidest tarbijatele müüdud propaaniballoone neilt ka tagasi ostma. Milliseks kujuneb ballooni tagasiostmise hind, pole tänase seisuga veel paigas," rääkis Mitt.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077