13. august 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hiinlased toodavad pandasõnnikust suveniire

Hiinas alustati pandade väljaheidetest suveniiride valmistamist.

Chengdu keskuse töötajad sorteerivad, purustavad ja steriliseerivad pandade väljaheited, lasevad neil aasta jagu seista ning vormivad karusõnniku kujukesteks, järjehoidjateks ja lehvikuteks, kusjuures 60 hiidpanda sõnnikust toodetud suveniirid on täiesti lõhnatud, vahendas Elu24.

"Need ei lõhna eriti halvasti, kuna 70 protsenti sõnnikust koosneb bambusejäänustest, mida pandad seedida ei suuda," ütles keskuses töötav Jing Shimin.

"Kulutasime sõnnikust lahti saamiseks igal kuul vähemalt 6000 jüaani, kuid nüüd teenime kasu, müües poole sellest suveniiridena maha," lisas Shimin.

Keskusel on plaanis hakata tootma sportlikes poosides pandakujukesi, mida kavatsetakse müüa 2008. aastal Pekingis toimuvate olümpiamängude suveniiridena.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077