Lukašenka: Chavez tuleb appi

Valgevene lubas täna otsuse peale kärpida
homsest gaasitarneid tasuda Venemaale 460 mln dollarit gaasivõlga, võttes selle
reservist ja kattes tühjenevat reservi välismaa sõprade abil.

"See ei ole meie maa jaoks mingi summa. Tõsi küll, reservfond kahaneb, kuid meid on valmis välja aitama teised riigid, näiteks Venezuela president Hugo Chavez ning välismaa kommertspangad," ütles Valgevene president Aleksandr Lukašenka kommentaariks oma korraldusele raha eraldamise kohta ajalehe Kommersant teatel.

Selle aasta algusest tõstis Gazprom Valgevenele müüdava gaasi hinda 46-lt 100-le dollarile 1000 m3 eest. Pooleks aastaks sai Valgevene veel võimaluse tasuda uuest hinnast esialgu vaid osa, kuid riik ei ole maksekokkulepet täitnud. Seepeale lubas Gazprom 3. augustist kärpida tarneid 45%.

Osale arutelus

  • Tiit Elner

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

METEC otsib musta metalli keevituse osakonna TOOTMISJUHTI

Tripod Grupp OÜ

30. september 2018

Teabevara