Kui naftat enam ei ole

Kui maailmast nafta otsa saab, on kadunud
ka meie odavatest plasttoodetest küllastunud maailm.

Seisma jääksid autod ja lennukid, laguneksid autokummid, haihtuks plastsisustus, kaoksid värvid ja korrosioonitõrjevahendid, arvutid ja telefonid, isegi pastakad, vannitoast kaoksid kõiksugu seebid, šampoonid ja kreemid, kanalisatsioonitorustik häviks ja veevärk laguneks, ka suur osa ravimeist kaoks, sest need ja paljud muud asjad baseeruvad naftal, kirjutas Eesti Päevaleht Online.

Et see kõik tõeks ei saaks, otsivad teadlased naftale alternatiivi. Kõiksugused plastiktooted põhinevad naftast saadavatel süsivesinikel, süsinikuühenditel põhineb kogu elu Maal, süsinik on meie keha biomolekulidele hädavajalik.

Ja nii võibki tulevikus kõiki meile vajalikke esemeid teha kõrvalainetest, näiteks loomadest või taimedest. Firma Muutuva Maailma Tehnoloogiad toodab juba praegu kalkunisisikondadest iga päev 79 500 liitrit naftat.

Osale arutelus

  • Agnes Ojala

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Arvamused ja blogid

Valdkonna töökuulutused

Saarioinen Eesti otsib TOOTMISJUHTI

M-Partner HR OÜ

09. märts 2018

Artekom otsib B2B MÜÜGISPETSIALISTI

M-Partner HR OÜ

05. märts 2018

Teabevara