Autor: Mariliis Pinn • 31. juuli 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti tõusis atraktiivsete allhankemaade sekka

Mitu Ida-Euroopa, Aafrika ja Lähis-Ida riiki võistlevad atraktiivsuse pärast allhanketurul, nügides kõrvale seniseid soosikuid. Majandusajakiri BusinessWeek toob uue tegijana välja Eesti.

Seitse aastat tagasi otsis internetis töötajate taustauuringuid korraldav HireRight tarkvaraarenduseks mõnda odavamat piirkonda, firma pilk jäid pidama ebatõenäolisele riigile – Eestile, vahendas postimees.ee.

Eestist pole tavaliselt mõeldud kui tehnikatalentide taimelavast, HireRight nägi siin aga hea haridusega ja tehniliselt taiplikke inimesi, lisaks sellele on Eestis moodne telekommunikatsiooni infrastruktuur ja kulud on 2,5 kuni 3 korda madalamad kui näiteks Ameerika Ühendriikides.

Eestist on saanud nii atraktiivne sihtkoht, et rahvusvahelise konsultatsioonifirma A.T. Kearney' tänavusest nimekirjast leiab 50 riigi seast Eesti 15. kohalt, jättes selja taha näiteks Venemaa, Argentina ja Kanada.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077