29. juuni 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Neste, Statoil ja Lukoil kartellikahtlusest priid

Läti konkurentsinõukogu ei leidnud Latvija Statoili, Neste Latvija ja Lukoil Baltija R tegevuses kokkuleppeid ja kuulutas uurimise lõppenuks.

Nõukogu esindaja Maris Gorbunovsi sõnul on ettevõtted turul küll domineerivad, kuid see ei ole keelatud, vahendas Läti Delfi. Analüüsides hinnakõikumisi, jõudis nõukogu arusaamisele, et need on lühiajalised ja ebaühtlased, kuid sellest ei piisa, et tõestada kolme suurfirma kokkulepet väikeste väljapuksimiseks.

Võimalikule kokkuleppele viitasid just väiketootjad nagu Viada, Augstceltne, Ovo, Geksans, Nivals, Voer, Trest Oil Co, RusLatNafta, Gotika Auto, Premium Petroleum, Aparts, Super Star, aga ka kütuse tootjate ja müüjate liit.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077