Autor: Agnes Ojala • 26. juuni 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Atria toob leedukaid koondades Eestisse lisatööd

Soome lihatööstus Atria Yhtymä Oy teatas täna Helsingi börsile, et suleb Leedu tehase ja koondab kogu Baltikumi tootmise Eestisse.

Atria Group otsustas Atria Baltia tootmise koondada Valga tehasesse. Vilniuses asuv tehas suletakse hiljemalt 31. augustil, kirjutas Soome majandusleht Kauppalehti.

Atria Venemaa ja Baltikumi direktor Juha Ruohola sõnul on Atria tegevus Leedus toonud kahjumit ja sealne turupositsioon on liiga väike, ca 3%. ”Eestis on majandus- ja kaubanduskeskkond soodsam, mistõttu Atria tähelepanu ja investeeringud Baltikumis koonduvad Eestisse,” lausus Ruohola.

"Me küll kavatseme pidevalt tootmismahte suurendada, kuid praegu ei ole plaanis inimesi Valgasse juurde värvata. Esialgu teeme Eestis tööd selle nimel, et efektiivsust tõsta," rääkis Ruohola.

Atria Baltic müügidirektor Riina Aamisepa tähendusel hakkab Valga Lihatööstus pan-Balti tellimuste korral Baltikumi turgu varustama.

Tehase sulgemisega kaotab Leedus töö 139 inimest. Vilniuse tehase hoone ja sellega seotud maatükk on Atrial kavas maha müüa.

Tehase sulgemine läheb ettevõttele maksma umbes 2 miljonit eurot ehk. 31 miljonit krooni.

Atriale kuulub Eestis Valga Lihatööstus, mis müüb tooteid Maks Mooritsa kaubamärgi all. Atria Baltic on suuruselt teine lihatööstus Eestis, millel on lisaks liha töötlemisele ka loomafarmid ja tapamaja. Kontserni käive ulatus möödunud aastal 381 miljoni kroonini.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077