Autor: Agnes Ojala • 12. juuni 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Turbatootja: päästetööde juht otsustas kopterist loobuda

Juba neljandat päeva kestnud Elliste raba põleng Nissi vallas on tuule tõusmisega uut hoogu saanud. Rabas turvast tootva OÜ Soosalu juhi Argo Reinboomi sõnul aga otsustas päästetööde juht, et kustutamisele kopterit vaja ei ole.

Tegelikult aga on olukord turbaväljadel väga keeruline. Kustutustöödega on tegeldud neli päeva ja ka tuul on puhunud neljast erinevast suunast.

"Päästetöötajad peaksid enam kohalikke kuulama," ütles Reinboom, kelle sõnul teavad kohalikud paremini, kui kriitiline olukord on ja kuhu enam inimesi suunata.

"Praegu on tuul tugev. Hetkel veel meile otsest kahju ei ole tekkinud, aga nüüd keeras tuul meie poole. Kardan, et me ei suuda tuld enne tootmisvälju peatada," rääkis Reinboom. Tema sõnul on praegu turbatootmine peatatud ning kõik inimesed ja tehnika suunatud tule takistamisele.

Kindlustust OÜ Soosalul endal ei ole, küll aga on AS Tootsi Turvas maa omanikuna kindlustanud turba kui maavara. "Ma ei teagi, mis meie lepingutest nüüd saab. Kaevame turvast alltööna ja ei ole kindel, kas Tootsi Turba kindlustus ka meid katab," muretses Reinboom.

Turbatootja sõnul on praeguseks raba pinnal tuli kahjustanud 60-70 hektarit maad, lisaks on kahju saanud ka ümberkaudne mets. Kokku on tulekoldeid olnud umbes 100 hektaril.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077