Autor: Mariliis Pinn • 7. juuni 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Repo uus tootmisliin kahekordistab laminaatplaatide tootmise

Eile avatud Repo Vabrikute uus tootmisliin, mis läks maksma 36 miljonit krooni, kasvatab lamineeritud plaadi tootmist, mille müügi kergitamise on šveitslastele kuuluv ettevõte seadnud oma peamiseks sihiks, kirjutas Põhjarannik.

36 miljonist kroonist pool kulus hoone ehitamiseks ning ülejäänu sisustamiseks. Uus tootmisliin kasvatab just laminaatplaadi, mille müügi tõstmine on olnud Repo Vabrikute peamiseks sihiks pärast seda, kui ettevõte ostis Šveitsi firma Sorbes AG, tootmisvõimsuse kahekordseks.

"Meie eesmärk on jätkuvalt suurendada väärtustatud plaadi läbimüüki," ütles Repo Vabrikute juhataja Tiit Kolk. "See tähendab rohkem tööd, kõrgemat hinda ning ka suuremat kasumit," rääkis ta.

Eelmise aasta lõpus hakkas ettevõte lisaks Skandinaaviale, Baltikumile ning Venemaale müüma plaati ka Poola. "Poola on seni olnud nagu magav hiiglane ja mul on selle uue turu pärast hea meel," tunnistas ettevõtte juht.

Ka sel aastal investeerib Repo Vabrikud 40 miljonit krooni. "Kui varasemad investeeringud on tehtud tootmisesse, siis selleaastased rahapaigutused majanduslikku tulu ei anna: tänavused investeeringud on suunatud töötajate olme- ning keskkonnatingimuste parandamisele," lubas Kolk, kelle kinnitusel peavad inimeste riietus- ja pesuruumid saama paremateks kui kodus. Lisaks tootmishoonetele kohendatakse ka tehase territooriumil asuvaid teid.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077