Autorid: Annika Matson, Annika Matson Kald • 5. juuni 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Esprit kasutab India lapsorje

Tuntud rõivatootja Esprit kasutab moerõivaste tootmisel India lapsi, kirjutab Saksa ajakiri Stern.

Ajakiri kirjutab, et moelooja on müünud naiste särgikuid, millised on valmistanud India lapsed ebainimlikes tingimustes.

Skandaal puudutab Espiriti oliivrohelist, pärlitikandiga särgikut, mille mudelinumber on S40762. Ajalehe andmetel on need särgid toodetud New Delhi vabrikus, kus töötavad kuni 11aastased lapsed. Enamiku neist on suurde linna orjatööle müünud nende endi vanemad. Sterni ajakirjanik intervjueeris lapsi kohapeal ning rääkis, et seal vabrikus need lapsed ka elasid.

Lisaks märgib ajakiri, et lapstööjõudu võivad kasutada ka sellised tuntud firmad nagu KarstadtQuelle, Metro, C A ja Lidl.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077