Coca-Cola pakenditele tulevad tarbimissoovitused

Juhtivad toiduainetootjad võtavad Euroopas kasutusele uue toitumisalase
teabega märgistuse toodete etikettidel. Eestis avaldab uudset infot esimesena
Coca-Cola.

Coca-Cola, Groupe Danone, Kraft Foods, Masterfoods, Nestlé, PepsiCo, Unilever ja Kellogg's võtavad tootepakenditel kasutusele uue märgistussüsteemi, mis annab tarbijatele ülevaatlikku ja tasakaalustatud toitumisalast teavet lihtsal kujul, kirjutas Eesti Päevaleht Online.

Uus märgistus näitab lisaks seni kasutatavale 100 ml või 100 g kohta käivale infole ka toitainete soovitatavat päevase tarbimise kogust (guideline daily amounts ehk GDA), aidates tarbijatel teha informeeritud otsuseid.

Uus märgistus ei anna ainult teavet kalorite ja toitainete kohta, mis sisalduvad toote ühes portsjonis, vaid näitab ka iga elemendi kohta, kui suure protsendi see moodustab soovitatavast päevase tarbimise kogusest.

Järgmise 18 kuu jooksul ilmuvad uued etiketid kõigile nende ettevõtete toodetele kogu Euroopa Liidus.

Osale arutelus

  • Agnes Ojala

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Arvamused ja blogid

Valdkonna töökuulutused

UPONOR otsib PROJEKTI MÜÜGIJUHTI

M-Partner HR OÜ

02. juuli 2018

HKScan otsib RAKVERE TEHASE JUHTI

Fontes PMP OÜ

01. juuli 2018

Teabevara