Kalevi puhaskasum langes pea 40%

Kuigi Kalevi käive on ettevõtte käesoleval
majandusaastal õige pisut, 1% võrra kasvanud, on grupi puhaskasum langenud pea
40%.

Kui eelmise majandusaasta 9 kuuga teenis Kalev 715 miljoni kroonise käibe juures 41,2 miljonit krooni kasumit, siis käesoleva majandusaasta samal perioodil on 721,5miljonise käibe juures kasumit teenitud vaid 25,2 miljonit krooni, teatas ettevõte börsile.

Kasumit tõid Kalevi ettevõtetegrupile peamiselt AS Kalev REC, AS Kalev Chocolate Factory ja AS Kalev Paide Tootmine. Kahjumit teenisid aga AS Kalev, AS Kalev Jõhvi Tootmine, OÜ Olliwood, OÜ Sugarstar, OÜ Maiasmokk, AS Vilma ja AS Inreko Press.

AS Kalev majandustegevust ja grupi majandusnäitajate tulemuslikkust vaadeldava perioodi jooksul mõjutas eelmise majandusaasta lõpus käivitunud grupi restruktureerimine ning tooteportfelli korrastamine.

Grupi kogukäibele avaldasid suurimat mõju piimatoodete müügimahu langus ning käibe kasv kinnisvara segmendis. Eelmise majandusaasta võrreldava perioodi kõrgema kasumlikkuse tingisid ASi Kalev REC realiseerunud projektid.

Käesoleva majandusaasta 9 kuu tegevuses mõjutasid grupi tulemusi enim kondiitritoodete käibe kasv 15% aastases arvestuses, piimatoodete segmendi käive, mis on kahanenud ligi 28%, ning jahukondiitri segmendi tulem, mis käesoleval majandusaastal ületas ligi kaks korda võrreldava perioodi tulemit.

Osale arutelus

  • Agnes Ojala

Toetajad

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Arvamused ja blogid

Valdkonna töökuulutused

Ferrometal otsib B2B KLIENDIHALDURIT

M-Partner HR OÜ

24. august 2017

Coma Investing otsib EKSPORDIMÜÜGIJUHTI

M-Partner HR OÜ

31. august 2017

NPM Silmet otsib TOOTMISJUHTI

NPM Silmet AS

02. september 2017

Käsi­raamatud