Autor: Agnes Ojala • 8. mai 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vene-Saksa gaasijuhtme rahast on koos vaid kolmandik

Vene-Saksa gaasijuhtme NordStream ehitamiseks vajaminevast viiest miljardist eurost (78 miljardist kroonist) on praegu kogutud kolmandik.

NordStreami üks eestvedajaid, endine Saksa liidukantsler Gerhard Schröder rääkis, et kuna Euroopa Liidu ministrite nõukogu on projektile heakskiidu andnud, peaksid valitsused seda toetama, kirjutas postimees.ee.

NordStreami põhiinvestorid, Vene Gazprom ning Saksa E.ON Ruhrgas ja BASF on praeguseks kogunud ehituseks kuluvast viiest miljardist eurost vaevalt kolmandiku, kuid ehitustähtajad lähenevad.

NordStreami tegevjuhi Mathias Warnigi sõnul on üks võimalus Euroopa Investeerimispanga laen, kuid selle saamiseks pole läbirääkimisi veel alustatud. Ometi lubatakse vajalikud miljardid kokku saada lähikuudel, enne aasta lõppu.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077