Autor: Agnes Ojala • 8. mai 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Schröder: pronkssõduri eemaldamine on maotu ja lugupidamatu

Saksamaa endine liidukantsler Gerhard Schröder jääb endiselt kindlaks oma aprilli lõpu sõnavõtule, kus ta nimetas pronkssõduri eemaldamist kesklinnast "maotuks ja lugupidamatuks".

"Kes ajalugu tunnevad, teavad, et need sõdurid langesid sakslastest fašistide vastu võideldes," ütles ta.

Eile Helsingis kõneledes ei taandunud ta ka oma aastatetagusest väitest, mille kohaselt on Vladimir Putin korralik demokraat, vahendas Schröderi sõnu Soome meedia.

Pärast Schröderi sääraseid arvamuseavaldusi keeldus peaminister Andrus Ansip tänasest kohtumisest endise liidukantsleriga, viidates tihedale ajakavale.

Schröder käis Helsingis, et leida toetust Vene-Saksa gaasijuhtmele NordStream. Seni on juhtme ehitamiseks kokku saadud kolmandik vajaminevast rahast.

Projekti osapooled on Vene energiahiid Gazprom 51%ga, teised partnerid on Saksa ettevõtted Wintershall ja E.ON, kummalgi on 24,5% osalus.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077