Autor: Agnes Ojala • 5. mai 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Oleg Ossinovski: Spacecom muutub Läti kompaniiks

Severstaltransi gruppi kuuluva Spacecomi juht Oleg Ossinovski kardab, et kui olukord Eestis ei muutu, registreeritakse firma Lätis.

Uuest aastast seisab Spacecomil 500 tsisterni, kahjumid ületavad miljoni dollari piiri. Ossinovski tunnistas venekeelsele nädalalehele Den za Dnjom, et terve aasta on olnud raske töötada.

"Täna oleme reaalselt fakti ees, et homme on vaja inimesed puhkusele saata ning oma tegevus konserveerida," räägib Ossinovski. "Sest koormaid meil maist alates üldse ei ole. Venemaa tehased võtavad oma mahutid Eestilt ja suunavad Lätti ja Soome."

Spacecom registreeritakse Lätis ehk see muutub läti kompaniiks. "Töötada on võimatu," oli Ossinovski pettunud. Spacecomi koosseisus on 150 töötajat. Erinevast rahvusest. Enamus neist kaotab töökoha.

Ossinovski ennustas, et varsti läheb Eesti Raudtee pankrotti. "See tuleb kinni panna," rääkis ta. "Tallinna Sadam hakkab ära elama reisijaveo - turistide arvelt. Kui muidugi turistid hakkavad siin käima."

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077