Autor: Mariliis Pinn • 3. mai 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Parts: Vene-Saksa gaasijuhtme asukohti tuleb hoolikalt kaaluda

Vene-Saksa gaasijuhet arendava ettevõtte Nord Stream palvel toimus täna kohtumine Nord Streami ning Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi esindajate vahel, kus ettevõte tutvustas lühidalt gaasijuhtme projekti, teatas majndus- ja kommunikatsioonimisteerium.

„Kahju, et see oli alles esimene kohtumine selles küsimuses, mis peegeldab gaasijuhtme arendajate huvi Eesti võimudega suhtlemiseks,” märkis majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts.

Minister nentis, et enne otsuste langetamist gaasijuhtme ehitamiseks tuleks hoolikalt kaaluda kõiki alternatiivseid asukohti, sealhulgas maapealseid. Samuti tuleb põhjalikult hinnata keskkonnamõjusid, kuid kindlasti ka muid riske, sealhulgas võimalikku kattumist laevateedega, aga ka julgeolekuriske, mida keskkonnaaspektide kõrval pole piisavalt kaalutud, rääkis Parts.

Parts pidas tungivalt vajalikuks, et ettevõtmisse peavad olema kaasatud kõik sellest huvitatud Euroopa Liidu riigid. „Ma ei kujuta ette, kuidas 21. sajandil on võimalik teha Euroopa vajaduste rahuldamiseks selline projekt, kui pole kaasa haaratud kõik asjast huvitatud Euroopa Liidu liikmesmaad,” tõdes minister.

Nord Streami esindajad lubasid oma edaspidise tegevuse kavandamisel Eesti poolt tõstatatud põhimõttelisi küsimusi arvesse võtta.

Ministeeriumi esindajad pidasid vajalikuks, et kui Nord Stream näeb ühe alternatiivina gaasijuhtme rajamist Eesti vetesse, teeb ta taotluse uute uuringute alustamiseks. „Ettevõte peab oma kavatsusi üksikasjalikult selgitama ning Eesti peab saama võimaluse põhjalikult uurimiskavatsustega tutvuda,” märkis Parts.

Nord Streami poolt osalesid kohtumisel tegevdirektor Matthias Warnig, tehniline asedirektor Dirk von Ameln ning firma tegevuslubade mänedžer Baltimaades ja Soomes Sebastian Sass. Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumist osalesid lisaks ministrile asekantsler Andres Tint ja energeetikaosakonna juhataja Einari Kisel.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077