Autor: Agnes Ojala • 16. aprill 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rootslased hakkava diislile rapsiõli lisama

Rootsi keskkonnaminister teatas, et diislikütusele hakatakse süsinikdioksiidi heitmete vähendamiseks juurde segama rapsiõli.

Valitsus kavatseb lubada diislikütusesse segada viis protsenti rapsiõli. Praeguse Rootsi valitsuse ametiajal tähendaks see riigile 1,2 miljardi Rootsi krooni (2 miljardi Eesti krooni) jagu väiksemat maksulaekumist diislikütuse arvel, kirjutas Rootsi päevaleht Dagens Industri.

"Teame, et kütusetootjad tahavad diislikütust segada ja nüüd eraldame selleks vahendid. See on oluline samm vähendamaks süsinikdioksiidi heitmeid," ütles keskkonnaminister Andreas Carlgren.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077