Autorid: Annika Matson, Annika Matson Kald • 13. aprill 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ida-Viru keemiafirmadel on raske töötajaid leida

Majanduskasv on Ida-Virumaal tekitanud uue probleemi: keemiaettevõtetel on raske töötajaid leida, kirjutab Põhjarannik.

Viru Keemia Grupp ASi tütarettevõtte, naftakeemiaga tegeleva Novotrade Invest ASi tegevdirektor Dmitri Hainatski ütles, et neil pole juba mitu kuud õnnestunud leida ettevõttesse kõiki vajalikke töötajaid. Mõni aeg tagasi korraldasid nad Kohtla-Järve linnavalitsuse ja ettevõtluse arendamise sihtasutuse (EAS) toetusel vastuvõtu tehnoloogiliste protsesside operaatorite kursustele. „Kuid ainult üks inimene soovis seda eriala omandada ja seepärast jäi koolitus toimumata,“ toob Hainatski näite huvi puudumisest ettevõttes enim vajaliku eriala vastu.

Huvi puudumise põhjuseks töö vastu, mille eest isegi väljaõppeta inimene võiks saada 6700 krooni kuus, peetakse ettevõttes soovimatust tervist kahjustaval alal töötada ning teiste töökohtade küllaldast valikut.

Velsicol Eesti ASi koolitus- ja värbamisspetsialist Jevgenia Miškins nentis, et praegu on ettevõttes kõik ametikohad täidetud, kuid olukord selles valdkonnas on endiselt pingeline, sest kaadrivoolavus on pidev.

„Inimesed ei taha tänapäeval töötada füüsilist jõudu nõudval ja tervist kahjustaval tööl,“ arvab Miškins. Ning tema väitel otsivad inimesed paremat kohta isegi siis, kui palk tööstuses on täiesti konkurentsivõimeline, alates 7000 kroonist.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077