Tallegg toob uuesti turule kanahakkliha

Täna avati Talleggis kanahakklihasegu
valmistamise ning pakkeliin, mis läks ettevõttele maksma 2 miljonit krooni.

"Kuna kliendid on pidevalt küsinud kanahakkliha järele, on hakkliha tootmise planeerimine Talleggis juba aastaid jutuks olnud," ütles ASi Tallegg juhatuse esimees Teet Soorm. Ideest teostuseni jõudis Tallegg umbes poole aastaga, teatas ettevõte.

"Kanahakkliha on maitsev ning hea lahja alternatiiv rasvasemale sea- ja veisehakklihale. Esialgu pakume tarbijatele 400 g väikepakendis jahutatud hakklihasegu, aprilli keskpaigas toome juurde ka samas kaalus külmutatud hakklihasegu, mille eeliseks on pikem säilivus," rääkis ASi Tallegg tootejuht Krista Kalbin.

Kanahakklihasegu on valmistatud kodumaisest broilerilihast ning maitsestatud vähese soolaga (maksimaalselt 1,1%). Segu eristab teistest hakklihadest esmapilgul heledam värv. Teine oluline erinevus on rasvasisaldus: 100 g kanahakklihasegu sisaldab vaid 5-8 g rasva (sea- ja veisehakkliha rasvasisaldused kõiguvad vahemikus 18-28 g 100 g toote kohta). Kolmas hea omadus iseloomustab kanaliha tervikuna - lihtne maitsestada ja kerge valmistada.

Uue liiniga suudab Tallegg päevas toota 2000 kg, kuus ca 30 tonni värsket kanahakklihasegu. Hakkliha on juba poodides saadaval.

Tallegg on Eesti ainus linnulihatootja, mille eelkäija Tallinna Linnuvabrik alustas tegevust 1956. aastal. Tallegg kuulub HK Ruokatalo kontserni. Ettevõte kasvatas möödunud aastal 7,7 mln broilerit, tootis 79 mln muna ning müüs 13,4 tonni linnuliha ja valmistooteid. ASi Tallegg 2006. aasta käive oli 500 miljonit krooni. Ettevõttes saab tööd 490 inimest.

Osale arutelus

  • Agnes Ojala

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Arvamused ja blogid

Valdkonna töökuulutused

Teabevara