Saksamaa rohelised piiravad telerite ja arvutite ooterežiime

Saksamaa roheliste plaanitavas
seadusemuudatuses püütakse kodumajapidamiste elektritarbimist piirata muu hulgas
ka telerite ja arvutite ooterežiimi reguleerides.

Rohelisi ärritab eriti televiisori- ja arvutiekraanide ooterežiim standby, mis pimendab ekraani, kui seda ei kasutata, kuid tarvitab sellegipoolest Saksamaal elektrit 17 miljardit kilovatt-tundi aastas. Üksnes kodumajapidamistele läheb see maksma 3,3 miljardit eurot, vahendas ETV24.

Saksamaa rohelised planeerivad nõuda, et arvuti tuleks kasutamise järel vooluvõrgust välja lülitada. Lisaks soovivad rohelised paluda Saksamaa valitsusel teha ettepanek, et Euroopa Liit keelaks ekraanide ooterežiimi, mis eeldavad rohkem kui 1vatist võimsust.

Osale arutelus

  • Agnes Ojala

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

Teabevara