Autor: Agnes Ojala • 8. märts 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Poola ja Ukraina kiirustavad uue naftajuhtme ehitamisega

Eile Poolas Plockis kohtunud Poola ja Ukraina presidendid arutasid plaani ehitada uus naftajuhe Ukrainast Odessast Lõuna-Poolasse Brodysse.

Poola president Lech Kaczynski ütles Ukraina president Viktor Juštšenkole, et Poola on juhtme ehitamiseks valmis. Mõlemad presidendid olid ühel meelel, et projekti tuleks kaasata ka Kasahstan ja Aserbaidžaan. Poola kiirustab nelja riigi esindajaid juhtme üle arutama juba tuleval suvel, kirjutas Soome päevaleht Helsingin Sanomat.

Poola ja Ukraina soovivad vähendada oma sõltuvust Venemaa naftast, soovides tuues musta kulda Odessast Poola ja edasi Läänemere sadamatesse.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077