Autor: Mariliis Pinn • 6. märts 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ruhnule ehitatakse ligi 10 miljonit krooni maksev tuulepark

Täna kirjutasid Eesti Energia Taastuvenergia ettevõtte juht Raimo Pirksaar ning AS-i Elektriteenused juhatuse liige Hillar Sumberg alla lepingu, mille kohaselt paigaldab AS Elektriteenused Ruhnu saarele, Sjustaka lautri poolsaarele kaks tuulegeneraatorit koguvõimsusega 150 kW ning ühendab need saare elektrivõrku, teatas ettevõte.

”Ruhnu saar asub keset Liivi lahte ning ei ole ühendatud mandri elektrivõrguga kuna elektrikaablite vedamine on väga kallis ja pole osutunud mõistlikuks. Ruhnu elektrivarustus on seetõttu siiani tagatud kohapeal asuva diiselgeneraatoriga,” selgitas Ruhnu saarele tuulegeneraatorite paigaldamise otsust Eesti Energia Taastuvenergia ettevõtte juht Raimo Pirksaar. Ta lisas, et kuna Ruhnu saarel on head tuuleolud, siis on mõistlik sinna just tuulepark rajada. Uued tuulikud annaks põhiosa Ruhnu elanikke jaoks vajalikust elektrist, diiselgeneraator oleks aga toeks tuulevaiksete ilmade ajal.

Generaatorid ühendatakse sünkroonselt töösse olemasolevate diiselgeneraatoritega. Ruhnu saare energiasüsteemi tõrgeteta töö tagamiseks uuendatakse ka diiselgeneraatoreid ning nende automaatikat. Tuulepark hakkab plaanide kohaselt tööle 2007 aasta lõpuks. Eesti Energia investeerib projekti ligi 10 miljonit krooni.

Eesti Energia korraldatud riigihankele tuulepargi rajamiseks Ruhnu saarele tegid pakkumise firmad Empower ja Elektriteenused.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077