Autor: Agnes Ojala • 28. veebruar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soome: gaasijuhe võiks minna Eesti majandusvööndist

Soome keskkonnaametnike arvates võiks rajatav Vene-Saksa gaasitrass Soome lahe põhjas minna kavandatust lõuna poolt, Eesti majandusvööndist.

Soomlased leiavad, et juhtme jaoks tehtud keskkonnamõjude hindamine ei näita selgelt, miks on valitud marsruut keskkonnale kõige ohutum, kirjutas postimees.ee.

Soome keskkonnaametnike sõnul on Soome majandusvööndis mere põhi ebatasane ja ehitamine sinna seetõttu raskendatud. Pakutud marsruudist 5-15 kilomeetrit lõuna poole, Eesti majandusvööndis, on seevastu põhi kümme meetrit sügavamal ja tasasem. Sinna trassi ehitamine oleks nende sõnul vähema keskkonnamõjuga.

Venemaa ja Saksamaa ühine kavatsetav gaasijuhe Nord Stream kulgeb 390 kilomeetrit Soome majandusvööndis.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077