Läänemere gaasijuhe ei ole vastus ELi energiaprobleemidele

Eile ja täna Euroopa Parlamendis toimunud
ELi energiapoliitika arutelul ei mainitud kordagi Läänemere gaasitoru.

"Seda sellepärast, et see gaasijuhe ei ole vastus ELi ees seisvatele energiaväljakutsetele," ütles parlamendi väliskomisjoni esimees Jacek Saryusz-Wolsky arutelu järel toimunud pressikonverentsil. "Esmane eesmärk on ELi energiavarustust võimalikult mitmekesistada. See projekt ei aita sellele kuidagi kaasa," ütles Saryusz-Wolsky.

Selle asemel toonitati vajadust tihendada ELi suhteid Kesk-Aasia riikidega, mis aitaks sisuliselt vähendada liigset sõltuvust ühest tarnijast.

Küll aga liigub Läänemere gaasijuhtme projekt Saryusz-Wolsky sõnul realiseerimise suunas. Euroopa Liidus suuri infrastruktuuriprojekte rahastav Euroopa Investeerimispank selle projekti rahastamises ei osale.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

Teabevara