Airbus kavatseb koondada kuni 10 000 töötajat

Raskustesse sattunud lennukitootja Airbus
kavatseb teatada kuni 10 000 töökoha kaotamisest oma peamistes
keskustes üle kogu Euroopa.

Kõige suurem koondamine tabab töötajaid Saksamaal, kus koondatakse umbes 3700 ja Prantsusmaal, kus koondatakse umbes 4300 inimest, kuid eeldatavasti kaotab Airbus ka 1500 töökohta Suurbritannias ja 500 Hispaanias, vahendas BBC News. Lennukitootja sunnib tõenäoliselt ka alltöövõtjaid kulusid kärpima, mis tähendav, et Airbus koondab vaid 5000 oma töötajat.

Lennukitootja on alates superlennuki A380 tootmise alustamist raskustega maadelnud. Airbusile on raskusi põhjustanud kinnipidamine hiigellennuki A380 valmimisele seatud tähtaegadest ning lennuki tarned tellijatele on lükkunud edasi kahe aasta võrra, mis on firmale läinud maksma umbes viis miljardit eurot (üle 78 miljardi krooni).

Airbusi omanikfirma EADS on ümberstruktureerimise kava heaks kiitnud, kuid kokkuleppeni jõudmise muutsid raskeks Saksamaa ja Prantsusmaa vahelised erimeelsused, sest mõlemas riigis asuvad firma kõige olulisemad tehased.

Ametiühingud üle kogu Euroopa on ähvardanud streikide korraldamisega töökohtade kaotamise tõttu. "Me oleme täielikult vastu ükskõik millise ettevõtte sulgemisele ja me ei aktsepteeri vallandamisi," lausus Euroopa metallitöötajate ühingu juht Peter Scherrer.

Osale arutelus

  • Mariliis Pinn

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

METEC otsib musta metalli keevituse osakonna TOOTMISJUHTI

Tripod Grupp OÜ

30. september 2018

Teabevara