Autor: Mariliis Pinn • 27. veebruar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Alexela Oili käive tõusis ligi 1,8 miljardi kroonini

Alexela Oili auditeerimata konsolideerimata käive ulatus 2006. aastal 1,787 miljardi kroonini.

Alexela Oil tegutseb pärast möödunud aasta mais Hydro Texaco A/S-ilt Uno X tanklate ostmist Eestis, Lätis ja Leedus ning kogu keti tanklate arv kasvas aastaga 87 tanklani, teatas ettevõte.

Alexela Oil-i ja Hydro Texaco võrreldav käive aasta varem oli 1,51 miljardit krooni.

“Loodetud sünergia kettide ühendamisest ja ühtsest müügipoliitikast osutus oodatust suuremaks - liitriline käive samade tanklate arvestuses on aastaga tõusnud 13,6%, mis on oluliselt suurem turu üldisest kasvust,” kommenteeris Alexela Oili tegevjuht Ain Kuusik.

Alexela Oili ja Hydro Texaco Eesti ühendamine jõudis lõpule augustis ning selle tulemusena ühtlustati keti väline ilme, teenuste ja teeninduskvaliteedi tase ning tehnilised standardid. Samuti ühendati raamatupidamine ja sisemised infosüsteemid ning töötati välja ühtne müügipoliitika ja sõlmiti uued lepingud peamiste partneritega. Ühtlasi hakkas kehtima kõigis tanklates ühtne kliendikaart.

Alexela hindab oma turuosa Eestis 18-20 protsendile, ütles Kuusik.

Lätis ehitati aastaga juurde kaks tanklat, Leedus avati üks uus tankla, Eestis alustati kahe tankla täieliku renoveerimisega. Samuti käivad kõigis kolmes riigis detailplaneeringute kehtestamine uute tanklate rajamiseks, uute tanklate projekteerimine ning ka läbirääkimised üksikute juba tegutsevate tanklate liitmiseks ketiga, kinnitas Kuusik. Ettevõtte koguinvesteeringud ulatusid tema sõnul 2006. aastal üle 60 miljoni krooni.

Alexela Oil asutati 1993 aastal ja on enamusosaluses ettevõtte juhtkonnale kuuluv kütuse jaemüügiettevõte, mis annab tööd ligi 150-le inimesele Eestis, Lätis ja Leedus. Tanklate arvult kasvas Alexela Oil 2006. aastal 58 tanklaga Eesti suurimaks tanklaketiks.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077