Autor: Mariliis Pinn • 16. veebruar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Selver pani nurgakivi Eesti suurimale köögile

Selver rajab Tallinnas asuvasse Lasnamäe Tehnoparki Eesti suurima 4200m² pindalaga keskusköögi, kus saab tööd 260 inimest.

Uus keskusköök valmib augustis ning hakkab varustama kõiki Selveri keti 21 kauplust ning Tallinna ja Tartu Kaubamaja toidupoodi, teatas ettevõte.

„Ettevõtete kolimine Lasnamäele annab kogu piirkonnale väärtust juurde,” rääkis Lasnamäe linnaosa vanem Kalle Klandorf. „Selveri Köök toob Lasnamäele 260 töökohta, mis on linnaosa seisukohalt väga tähtis. Inimestel on rohkem valikuvõimalusi ja töökohad tulevad kodule lähemale. Peterburi mnt äärsest alast on saanud kiiresti arenev äripiirkond, kus on väga head logistilised võimalused ja tööjõud asub lähedal. Tänu Selveri Köögi rajamisele Lasnamäe tööstusparki saame jälle suure maa-ala heakorrastatud.”

„Selver rajab senise kolme eraldi köögi asemele ühe suure köögi. Selveri Köök kasvab kiiresti ja lisanduv tootmisvõimsus leiab koheselt rakenduse. Uue keskusköögi automatiseeritud seadmed kiirendavad tootmisprotsessi ning suuremahulised masinad annavad märkimisväärselt juurde tootmisvõimsust,” ütles Selveri juhataja Ain Taube.

„Selveri Köögi kasvu peamiseks allikaks on Selveri keti laienemine üle Eesti,” märkis A-Selveri ostu- ja turundusdirektor Iivi Saar.

„Üha vähenevate tootmispindadega Tallinnas leidsime Lasnamäe Tehnopargile logistiliselt soodsa asukoha,” lausus Lasnamäe Tööstuspargi juhataja Rein Pinn. „Selveri Köögi valmistoodangu transporti kiirendavad pargi head ühendusteed.”

Ehituse peatöövõtja ASi Oma Ehitaja juhatuse esimehe Kaido Fridolini sõnul rajatakse uude tootmishoonesse kokku ca 4200 m2 kaasaegset tootmis- ja büroopinda. „Selveri Köök on keerukas, kuid põnev ehitis,” märkis Kaido Fridolin. „Büroo osas kahekorruselisse tootmishoonesse on projekteeritud kõrge tehnilise- ja tehnoloogilise tasemega insener-tehnilised lahendused ning sisseseade.”

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077