Okk: Ignalinasse kaks tuumareaktorit

Poola kaasamine tuumajaama ehitamisse
Ignalinas tähendab seda, et ühe reaktori võimsusest võib väheks jääda ja kaaluda
tuleb koguni kahe uue tuumareaktori ehitamist Leedusse, tõdes Gunnar Okk
intervjuus Postimehele.

Kuigi Balti riigid leppisid kokku, et ehitavad Ignalinasse tuumajaama kolmekesi, tegi Leedu võtta osanikuks ka Poola, juhtus see Okki sõnul, mida energeetikas tihti juhtub. "Alustatakse spetsialistide tasemelt, aga edasi võtavad poliitikud asja üle. Energeetika on valdkond, mis otseselt puudutab väga paljusid inimesi," lisas ta.

Eesti Energia endise juhi sõnul jääb Poola lisandumisel teiste osa märksa väiksemaks ja tekib uuesti küsimus, kui suur uus tuumajaam siis Ignalinasse ikkagi teha? "Seni on räägitud ühest reaktorist maksumusega 3-4 miljardit eurot, aga Poola lisandumise korral jääb ühest reaktorist väheks. Ilmselt tuleks teha kaks reaktorit," selgitas ta.

Osale arutelus

  • Mariliis Pinn

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Arvamused ja blogid

Valdkonna töökuulutused

Ferrometal otsib MÜÜGIJUHTI

M-Partner HR OÜ

06. aprill 2018

Tööstusliidrid

Teabevara