Autor: Agnes Ojala • 30. jaanuar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Balbiino mitmekordistas kasumi

Jäätisetootja Balbiino möödunud aasta käive oli 335 miljonit krooni ning auditeerimata kasum 9,8 miljonit krooni, teatas ettevõte.

"Balbiino jaoks oli möödunud aasta oluline kasumlikkuse suurenemisel, kasum kasvas üle kahe korra 4 miljonilt ligi 10 miljoni kroonini," ütles AS Balbiino juhataja Riho Niils.

"Ekspordis pean kõige olulisemaks tugevat sisenemist Soome turule, kus aastane kasv oli 60%," ütles Balbiino turundusjuht Teet Anier. "Edukas oli müük ka Lätis, mis on Balbiino peamine eksportturg, kus ettevõttel on ca 10%-line turuosa. Eestis on Balbiino turuosa 40% ning kasvuks on vaja leida uusi turge."

2006. aastal eksportis Balbiino jäätist 40 miljoni krooni eest Lätti, Leetu, Soome ja Saksamaale. Balbiino kogueksport kasvas aastaga 30%.

Balbiino koorejäätise sari City sai Tunnustatud Eesti Maitse 2006 pääsukesemärgi, mis antakse toodetele, mille põhitooraine on 100% eestimaise päritoluga.

2006. aastal sai Balbiino ülemaailmse toiduainete kvaliteedistandardi sertifikaadi BRC, mis hõlmab Balbiino jäätise, toidujää ja kohukese tootmist, jahutatud ja külmutatud toodete hulgikaubandust ning ladustamist.

Balbiino on Eesti kapitalil põhinev ettevõte. Balbiino jäätisetehases ja logistikakeskuses töötab aastas keskmiselt 200 inimest. Tütarettevõtetes töötab kokku 35 inimest.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077