Autor: Mariliis Pinn • 25. jaanuar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Standardi käive kasvas 210 miljoni kroonini

Baltimaade büroo- ja hotellimööblitootja ASi Standard käive kasvas 2006. aastal 16% ehk 210 miljoni kroonini.

Eksport moodustas käibest 60 miljonit krooni, koduturu käive oli 150 miljonit krooni. Standardi suurim eksportturg oli 18 miljoni krooniga Läti. Ettevõtte tulumaksueelne kasum oli 12 miljonit krooni, mis on 15% enam kui aasta varem.

„Standardi Eesti müük kasvas 20%, mille põhjuseks oli tugev sisenõudlus – hoogne kinnisvaraarendus ja majanduskasv,” ütles ASi Standard juhatuse liige, turundusdirektor Priit Tamm. „Uutest toodetest leidis Eesti turul väga hea vastuvõtu Katrin Soansi disainitud büroomööblisari Piano. Aasta tähtsaimaks välisprojektiks võib pidada detsembris lõpetatud 214 toaga Scandic Hotel Oulu sisustamist, hotell avab uksed märtsis. Koduturul on suurema osakaaluga büroomööbel, välisturul hotellimööbel.”

Priit Tamme sõnul kasvas Standardi eksport möödunud aastal 10% võrra. „Standardi tähtsamad eksportturud olid möödunud aastal Läti, Leedu, Saksamaa, Soome, Rootsi, Holland ja Belgia,” rääkis Priit Tamm. „Lätis avas Standard möödunud aastal oma esindussalongi, mis on väga hästi käima läinud. Kõige eksootilisem eksportmaa oli Kasahstan. Büroo- ja hotellmööbli ekspordile pöörame olulist tähelepanu ka sellel aastal. Suureks tunnustuseks Standardi kvaliteedile võib pidada lepingut Vantaa lennujaamas asuva Hiltoni 246 toaga hotelli sisustamiseks, mis valmib selle aasta keskpaigas.”

„Standardist on saamas tunnustatud rahvusvaheline mööblitootja,” sõnas Priit Tamm. „Möödunud aastal investeerisime seadmetesse ja uutesse tehnoloogiatesse 20 miljonit krooni. Eestis töös olevatest projektidest on üks mahukamaid maikuus valmiv 237 numbritoaga 5-tärni hotell Swisshotel Tallinn, mis on Swisshoteli üldse teine projekt Ida-Euroopas, esimene hotell avati 2005 lõpus Moskvas. Lisaks büroo- ja hotellimööblile pakub Standard ka kooli- ja kodumööblit, mõlemad sektorid on samuti aktiivse kasvu faasis.”

Standard (www.standard.ee) on Eesti kapitalil põhinev üks Baltimaade suurimaid büroo- ja hotellimööblitootjaid. Standard omab müügivõrku üle Eesti ning esinduskauplusi Tallinnas ja Riias. Standardil on edasimüüjad Lätis, Leedus, Soomes, Norras, Saksamaal ja Venemaal. Ettevõtte 2006. aasta käive oli 210 miljonit krooni, kasum 12 miljonit krooni. Standardis töötab 200 inimest.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077