Savisaar: suurendame taastuvenergia osakaalu 5,1%ni

Tänasel kohtumisel Saksmaa Energeetikaagentuuri
(DENA) juhatuse esimees Stefan Kohleriga ütles majandus- ja
kommunikatsiooniminister Edgar Savisaar, et Eesti eesmärk on suurendada
taastuvate energiaallikate osakaalu elektritootmisel 2010. aastaks vähemalt
5,1%le.

"Eestis on taastuvate energiaallikate osakaal elektritootmisel tõusnud 0,2%lt 2000. aastal 1,4%ni 2005. aastal," ütles minister Savisaar ministeeriumis toimunud kohtumisel. Tema sõnul on Eesti eesmärk suurendada 2010. aastaks taastuvelektri osakaalu 5,1%ni, kuid vaadates praegu läbi viidavaid taastuvelektri projekte võib eeldada, et selle näitaja osakaal jõuab 7%ni, teatas ministeerum.

Saksamaa suursaadik Julius Bobingeri osavõtul toimunud kohtumisel tutvustas DENA juhatuse esimees Kohler Saksa Energeetikaagentuuri ajalugu ja tegevust ning rääkis lähemalt võimalikust koostööst Eesti poolega. Muuhulgas olid kõne all hoonete energiatõhususe tõstmine kommunaalmajanduses, tööstuses ja hoonetes ning taastuvate energiaallikate, eelkõige tuuleenergia edendamine.

Kohleri sõnul on Saksamaa eesmärk taastuvate energiaallikate osakaalu elektritootmises tõsta 20%ni aastaks 2020, kusjuures oluline osa sellest saaks olema tuuleenergial. Külalise kinnitusel käivad Saksamaal tuuleparkide rajamise ümber samasugused vaidlused, nagu Eestiski, alates keskkonnamõjudest ja lõpetades ebaregulaarse tootmisprotsessiga. Tuuleenergiaga samas mahus kavatseb Saksamaa elektrit hakata tootma ka biomassist.

Osale arutelus

  • Mariliis Pinn

Toetajad

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Arvamused ja blogid

Valdkonna töökuulutused

NPM Silmet otsib TEHNIKAVALDKONNA HOOLDUSJUHTI

NPM Silmet AS

02. september 2017

Ferrometal otsib B2B KLIENDIHALDURIT

M-Partner HR OÜ

24. august 2017

Coma Investing otsib EKSPORDIMÜÜGIJUHTI

M-Partner HR OÜ

31. august 2017

Käsi­raamatud