Autor: Agnes Ojala • 23. jaanuar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Energia: parandame pidevalt rikkeohtlikke võrgu osi

Täna kella kaheks oli Eesti Energia Lasnamäel TV3 maja elektrivarustuse taastanud.

Eile õhtul veidi enne kella ühteteist kadus elekter Lasnamäe I mikrorajoonist. Elektrita jäi ligi 1600 majapidamist ja ettevõtet. Eesti Energia hakkas järk-järgult toidet teistele alajaamadele üle kandma ning kell pool kaks said kõik tarbijad elektri tagasi, v.a hoonetekompleks, kus paikneb ka TV3.

Aripaev.ee küsimusele, kuidas kavatseb Eesti Energia edaspidi sarnaseid olukordi vältida, vastas jaotusvõrgu kommunikatsioonijuht Kristjan Hamburg, et firma investeerib pidevalt elektrivõrgu korrashoidu.

"Selle aasta eelarves on Lasnamäe linnaosa elektrivõrgu parandamiseks investeeringuid planeeritud 60 miljonit krooni ulatuses. Parandustöödeks on summasid eraldatud igal aastal ja kuni 2011. aastani ei ole investeeringute mahu vähenemist ette näha."

"Konkreetselt Lasnamäest rääkides oleme piirkonna rikkeohtlikud kohad välja uurinud ja tegeleme nendega. Käesoleval juhul aga tekkis probleem kohas, kus ei ole rikkeid esinenud, ning korraga läks välja kaht kaablit, mis tavaolukorras rikke puhul teineteist asendavad," selgitas Hamburg.

TV3 ei ole veel Eesti Energiale kahjunõuet esitanud.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077