Autor: Mariliis Pinn • 15. jaanuar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Gazprom võib osta kokku kõik Venemaa gaasitootjad

Kommersant kirjutas, et Gazprom võib lõpuks osta kokku kõik Venemaa gaasitootjad, peale seda kui muudeti konkurentsiseadust.

Hetkel puuduvad takistused, mis ei laseks Gazpromil saada monopoliks, mitte ainult gaasi eksportis vaid ka tootmises.

Ekspertide hinnangul jäävad naftakompaniid Venemaal ainukesteks gaasiga varustajateks Venemaal. Samas paljud naftaettevõtted juba müüvad oma gaasiga tegelevaid üksusi Gazpromile.

Venemaa konkurentsiameti otsus, mitte lubada Gazpromi ja Nortgazi ühinemist on kolmes instantsis juba kehtetuks kuulutatud. Otsus sisuliselt keelas Gazpromil omastada konkurente.

Arbitraažikohus leidis, et Gazpromi Nortgazi ülevõtmine ei suurendanud gaasimonopoli domineerimist turul.

Ekspertide sõnul annab otsus võimaluse Gazpromile saada Venemaa absoluutseks gaasimonopoliks.

Eelmisel suvel ostis Gazprom 51% Sibneftegazist, millele kuulub suur gaasmaardla, ja alustas uute suurte tehingute ettevalmistamist.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077