15. jaanuar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Enamik Tarmeli väikeaktsionäridest müüs aktsiad tagasi

Detsembris tulekahju tõttu Pärnu mnt'l asuvast tootmishoonest ilma jäänud madratsitootja Tarmel ostis 2/3 väikeaktsionäride omanduses olnud aktsiaid tagasi.

Tarmeli tegevdirektor Aare Paloots kinnitas, et põlenguga aktsiate müük seotud ei ole.

Otsuse aktsiate müügi kohta võttis aktsionäride üldkoosolek vastu juba oktoobris, kus jõuti kokkuleppele, et Tarmel ostab soovijatelt aktsiad tagasi hinnaga 60 krooni tükk. Ettepanek tehti seoses Tarmeli kolimisega ettevõtte ajaloolisest asupaigast Pärnu mnt'l uude tootmishoonesse. Otsuse tegemise hetkel oli Tarmelil 57 aktsionäri. Praeguseks on müügivõimalust kasutanud ligi 2/3 Tarmeli aktsionäridest. Palootsa sõnul soovis enamus aktsionäre müügiga oodata, arvestades tulumaksu vähenemisega tehingutelt.

"Prognoosin, et peale tagasiostmist jääb aktsinäride arvuks natuke üle kahekümne. Tarmeli aktsiakapital on praeguse seisuga 17 030 700 krooni ja omakapital oli novembri lõpu seisuga üle 140 mln krooni," ütles Paloots.

Tema sõnul oli Tarmeli rahaline olukord piisavalt hea, et üldkoosoleku otsust täita ka vaatamata sellele, et nende tootmishoone hävis kahjutules.

"Pärast põlengut kaalusime, kas aktsiate müük peatada. Rahalised ressursid võimaldavad Tarmelil nii põlenguga hakkama saada kui ka täita kokkulepet aktsionäridega. Seetõttu otsustasime müüki mitte peatada. Seda enam, et osa aktionäre olid oma aktsiad juba müünud," selgitas Paloots ning lisas, et suure tõenäosusega vähendab kevadine korraline aktsionäride koosolek Tarmel AS'i aktsiakapitali Tarmeli omaaktsiate võrra.

Aktsiate tagasimüügi tähtaeg on täna, 15. jaanuar.

Paloots lisas, et sellel kolmapäeval on kavas tootmine osaliselt taaskäivitada.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077