Autor: Mariliis Pinn • 12. jaanuar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Õlletehased tõstavad jookide hinda

AS-i A. Le Coq juhataja Tarmo Noop ütles Eesti Päevalehele, et 5. veebruarist kehtivad nende toodetele senisega võrreldes keskmiselt kuni viis protsenti kõrgemad hinnad.

Vaadiõlle hind ei muutu, küll tuleb pooleliitrist pudeli- või purgiõlut tehasest ostes 50–70 senti senisest rohkem letti laduda. Õllehinna tõusu taga on linnased, mille maailmaturuhind on tõusnud kõrgemale kui kunagi varem – võrreldes eelmise aastaga tervelt kolmandiku.

Märgatavalt väiksem on siidri- ja lauvee hinna tõus, kuid 2–3-kroonine hinnakasv ootab ees mahlu, mis sisaldavad apelsinimahla. “Apelsinimahla hinna tõus on rekordiline, põhjuseks apelsinide kehv saak,” märkis Noop.

Veebruarikuu kolmandast nädalast muutuvad ka Saku õlletehase hinnad, müügidirektor Vladimir Sapožnin ütles, et jookide lõikes on hinnamuutus erinev, keskmine hinnatõus jääb 4–5 protsendi vahemikku. Hinnatõusu põhjus on mõjuv – maailmaturul on kallinenud tooraine, hüppeliselt kasvanud tööjõukulud, samuti gaasi, vee ja heitvee hind.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077